ثبت نام

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید

رمز را فراموش کردید ؟ لطفا ایمیل را وارد کنید تا لینک تغییر پسورد به ایمیل شما ارسال شود

لطفا نام کاربری (شناسه شما در آینده) را وارد کنید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید.

لطفا برای پرسش خود از عنوان مناسب و کوتاه که مرتبط با پرسش باشد استفاده کنید.

از دسته‌بندی‌های موجود در سایت، لطفا یکی را انتخاب کنید (دسته ی مرتبط با پرسش خود انتخاب کنید)

لطفا از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید، کلمات کلیدی باید مرتبط با مطلب شما باشند (پس از نوشتن هر کلمه کلیدی Enter را بزنید و یا کلمات کلیدی را با , از یکدیگر جدا کنید)نظرسنجی سوال.

    جزئیات کامل سوالتان را در بالا درج نمایید

    با هم و ازهم یادبگیریم...

    اینجا به راحتی می تونید سوالاتتون رو بدون سانسور مطرح کنید و از طرفی به سوالات کاربران هم جواب بدید، iwhy مکانی منحصر به فرد و کاملا رایگان برای یادگیری و حل مشکلات است، در "سوال دارم" می تونید با طرح و پاسخ به سوالات دیگران امتیازات ویژه جمع آوری کنید و بعدا از این امتیازات استفاده نمایید. "اینجا سوالی بدون پاسخ نمی مونه"

    چرا پیاز چشم را میسوزاند

    • 0

    یکی از سوزش های متداولی که در آشپزی کردن به وفور ممکن است برای شما پیش بیاید ، سوزش چشم با پیاز است. هنگامیکه دارید پیاز را رنده می کنید یا مخصوصا هنگامیکه دارید آنرا سرخ میکنید این سوزش چشم بیشتر مشخص می شود. لطفا بگید علت ایجاد این سوزش چیست؟

    1. 1-سولفونیل‌پروپان، ملکول کوچکی است که بوسیله‌ی آنزیم‌هایی در پیاز زمانی که آن را می‌برید، تولید می‌شود. به طور طبیعی این آنزیم‌ها درون سلول‌های پیاز قرار گرفته‌اند، اما چاقو این سلول‌ها را می‌شکافد و اجازه می‌دهد تا آنزیم‌های انباشته شده، از آن فعال شوند.

      1-سولفونیل پروپان (1-Sulfinylpropane)

      با پوست كندن پياز سلول‌ها صدمه مي‌بينند و آنزيمي به نام آليناز با تركيبي بي بو موسوم به تركيب مي‌شود و مولكول را به سه تركيب: 1-سولفونیل‌پروپان، پيرووات و آمونياك مي‌شكند. که 1-سولفونیل‌پروپان اشک‌آور است.

      1-سولفونیل‌پروپان ملکول کوچکی است بنابراین به راحتی در هوا پراکنده می‌شود و وارد بینی و چشم‌ها می‌شود، درست جایی که حسگرهای محافظ چشم قرار دارند و چشم را دربرابر مواد مضر محافظت می‌کنند. با پخش شدن این ملکول آزاردهنده، چشم‌ها و بینی حجم زیادی مایع برای شستشو و پاک‌کردن این ماده‌ی محرک تولید می‌کنند. تعدادی از پیازها نسبت به بقیه مقدار کمتری از این ملکول محرک را تولید می‌کنند. پیازهایی که در خاک‌های با سولفور کمتر رشد کرده‌اند مقدار کمتری از این ملکول را در سلول‌های خود دارند بنابراین کمتر اشک شما را در می‌آورند.

      راه‌کارهایی برای جلوگیری از سوزش چشم هنگام خورد کردن پیاز

      شما می‌توانید به کمک راه‌کارهایی از سوزش چشم هنگام خُرد کردن پیاز جلوگیری کنید. مثلا قبل از بریدن پیاز آن را از قبل در یخچال قرار دهید. آنزیم‌ها وقتی سرد باشند خیلی کند عمل می‌کنند. در واقع، اگر پياز سرد باشد سرعت واكنش آنزيمي ايجاد 1-سولفونیل‌پروپان كاهش مي‌يابد و به‌اين ترتيب كمتر تشكيل مي‌شود .در ضمن فشار بخار 1-سولفونیل‌پروپان به شدت كاهش مي يابد و در نتيجه غلظت آن در هوا كم مي‌شود. همچنین می‌توانید بریدن پیاز‌ها را زیر هود انجام دهید با این کار ملکول‌های محرک هرگز به چشم و بینی شما راه پیدا نمی‌کنند. خورد‌کردن پیاز زیر آب هم می‌تواند راه‌کار مناسبی باشد که البته نیاز به تمرین دارد. سولفوكسيد‌ها در آب محلول است، بنابراين زير شير در آب حل مي‌شود يا آب باعث آبكافت آن مي‌شود.

      آب‌کافت سولفوکسیدها

      استفاده از عینک و یا کلاه محافظ هم می‌تواند ایده‌ی جالبی باشد!!

      چرا طبيعت اين تركيبات را در پياز قرار داده است؟

      برخي از اين تركيبات قارچ كش هستند و خواص آنتي‌بيوتيك دارند و باعث مي‌شوند كه پياز به مدت طولاني سالم بماند. همچنین مواد اشك‌آور موجود در پياز آن‌را از گزند حيوانات در امان نگه مي‌دارد. در سير نيز تركيبات مشابهي يافت مي‌شود.

      • 0
    پاسخ دهید

    پاسخ دهید

    مرور